Balsammarinerade rödbetor med pinjenötter, pancetta och spenat

Från Monikas mat

Syrlig rödbeta med salt fläsk passar utmärkt med Hans majestäts favorit, Norrlands akvavit.

Beräknas för ca 6 personer.

2 juni 2008
Visa mer

Du behöver

  • 5 st rödbetor
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 skivor pancetta eller bacon

Marinad:

  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka rödbetorna nätt och jämt mjuka i buljongen.
  2. Vispa ihop marinaden.
  3. Halvera rödbetorna och lägg ner dem i marinaden.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna.
  5. Tärna och stek pancetta eller bacon.
  6. Ta upp rödbetshalvorna och låt de droppa av.
  7. Trä upp varje halva med platta sidan upp på gaffeln.
  8. Strö på lite pinjenötter och pancetta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept