Anklevermousse med syltade päronskivor

Anklevermousse med syltade päronskivor
Foto: TV4
Från Monikas mat

Anklevermousse är lent som ingenting annat, här serveras knaprigt päron och Tällbergs festbrännvin!

Beräknas för ca 10 personer.

2 juni 2008
Visa mer

Du behöver

  • 2 skivor anklevermousse
  • 1 st päron
  • 3 st stjärnanis
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Till garnering:

  • dragon

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär päronet i skivor.
  2. Koka ihop socker, vatten och stjärnanis.
  3. Lägg ner päronskivorna och låt marinera i minst 5 minuter.
  4. Ta upp dem och låt de rinna av.
  5. Trä upp en bit anklevermousse och en päronskiva på varje gaffel och garnera med dragonblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept