Morötter med spiskummin och mejram

Morötter med spiskummin och mejram
Foto: TV4
Från Monikas mat

Morötter som marineras klart under "färden". Beräknad för cirka 5-6 personer.

Tips:
Det går bra att göra morötterna dagen innan. Lägg upp och frakta morötterna i skålen de ska serveras övertäckt med plastfolie.

Ersätt minimorötterna med stora morötter och använd gärna olika färger.

30 maj 2008
Visa mer

Du behöver

  • 2 st påsar minimorötter, a 200 g
  • hönsbuljong
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk citronsaft
  • 1 kvist citrontimjan eller vanlig timjan
  • 4 msk sherryvinäger
  • 5 msk olivolja
  • 1 st nypa spiskummin
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka morötterna i hönsbuljong i 10-15 minuter.
  2. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt.
  3. Lägg dem i citronsaften.
  4. Repa timjankvisten. Tillsätt till vitlöksklyftorna tillsammans med sherryvinäger, olivolja, spiskummin, salt och peppar.
  5. Häll av morötterna och lägg de varma i marinaden.
  6. Blanda väl och låt marinera i minst någon timme.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept