Grönsallad med pinjenötsdressing

Från Monikas mat

En fräsch grönsallad behövs alltid på ett buffébord. Den här har en spännande dressing med rostade pinjenötter.

Beräknas för ca 15 personer.

2 juni 2008
Visa mer

Du behöver

  • 300 g blandad sallad, gärna i olika färger
  • Knipplök
  • 2 dl svarta oliver, gärna kalamata

Dressing:

  • 1 dl pinjenötter
  • 1 knippe basilika
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och riv salladen.
  2. Skiva löken tunt och blanda sallad, lök och oliver i en skål.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Hacka dem grovt.
  4. Finhacka basilikan.
  5. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll dressingen i en burk med lock och skaka ordentligt.
  7. Häll över salladen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept