Grillade körsbärstomater med örtolja och babymozzarella

Grillade körsbärstomater med örtolja och babymozzarella
Foto: Ann Lindberg
Från Monikas mat

Vackrast med tomater som är kvar på sin kvist. Beräknad för cirka 15 personer.

8 juli 2010
Visa mer

Du behöver

  • 2 kg körsbärstomater, helst på kvist (ca)
  • 2 dl hackade örter; röd basilika, persilja, mejram och gräslök
  • 1 dl god olivolja
  • 0,33 dl balsamvinäger
  • 4 ask minimozzarella, a 125 g
  • 1 burk minikalamataoliver
  • flingsalt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg tomaterna på en plåt.
  2. Pensla dem med olivolja, strö över salt och svartpeppar.
  3. Grilla tomaterna i ugnen på 250° i c:a 5 minuter.
  4. Blanda örterna med oljan och smaka av med salt. Häll över tomaterna och låt stå i ett par timmar.
  5. Lägg upp minimozzarellan i en skål tillsammans med oliverna. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Droppa ner balsamvinäger och sprid tomaterna runtom.
  7. Servera med bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept