Kycklingsoppgryta med ingefära

15 min
6
Kycklingsoppgryta med ingefära
Foto: TV4
15 min
6

Du behöver

  • 1 st röd lök
  • 4 st morötter
  • 4-5 st kycklingfiléer
  • smör
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 5-7 cm färsk ingefära
  • 3 tsk söt soja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • Jasminris
  • bröd
  • gräslök
  • mangoldskott

Gör så här

  1. Finhacka löken.
  2. Skala och skär morötterna i stavar.
  3. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
  4. Hetta upp smör i en gryta.
  5. Fräs lök och kyckling i smöret.
  6. Häll på vattnet och grädden.
  7. Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna.
  8. Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar.
  9. Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar.
  10. Servera soppan med ris och eventuellt bröd. Garnera med gräslök och mangoldskott.
    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept