Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro
Foto: TV4
Från Förkväll

En härlig "tomatsoppgryta" från Italien som vi serverar rykande het men den kan också kan serveras kall en het sommardag. /Monika

26 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st tetror krossade tomater, á 500 g
  • 3 st tomater, färska
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning eller 1 kapsel fond
  • 1 tsk strösocker
  • 6 msk olivolja
  • några kvistar basilika
  • Några kvistar oregano
  • 3-4 skivor dagsgammalt vitt bröd utan kanter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Flingalt, efter smak
  • Nymalen svartpeppar, efter smak

Till servering och garnering

  • färskriven parmesanost
  • 0,5 kruka basilika

Gör så här

  1. Klyfta eller grovhacka tomaterna och lägg i en kastrull tillsammans med tomatkrosset, buljong, vatten, socker, 2 msk av oljan, några kvistar basilika och oregano.
  2. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
  3. Låt det hela koka upp och sedan sjuda under lock i 30 minuter.
  4. Stek/rosta brödskivorna på båda sidor i resten av oljan i en stekpanna.
  5. Pressa över vitlöksklyftorna.
  6. Dela brödskivorna i bitar, ca 2x2 centimeter.
  7. Tillsätt bitarna till soppan.
  8. Låt sjuda ytterligare 5 minuter tills brödet "sugits" upp.
  9. Grovhacka basilikabladen och tillsätt till soppan.
  10. Smaka av och servera med riven parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept