Grön vårsoppa

Grön vårsoppa
Foto: Ann Lindberg
4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör, till stekning
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 l nässlor eller späd bladspenat
  • salt och peppar
  • 2 msk pesto

Till servering

  • 3 st kokta ägg i halvor
  • 6 tsk forellrom

Garnering

  • färsk timjan, repad

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Fräs den i smör utan att den tar färg.
  2. Häll på buljongen och låt koka upp.
  3. Vänd ner nässlorna eller spenaten.
  4. Koka upp igen.
  5. Mixa soppan slät.
  6. Smaka av med pesto, salt och peppar.
  7. Häll upp soppan i koppar eller tallrikar.
  8. Servera med en ägghalva, lite forellrom och timjan samt ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept