Salsa på körsbärstomater

Från Monikas mat

Söt och fin salsa på körsbärstomater som är mycket god till det grillade köttet. Beräknad för cirka 5-6 personer.

Tips:
Blanda gärna röda och gula tomater, det blir extra vackert.

Gör salsan dagen innan. Låt stå i kyl över natten. Frakta den i en burk med lock eller en skål täckt med plastfilm.

15 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 ask 250 g körsbärstomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st sardellfiléer
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka basilika
  • 1 st nypa chilipeppar
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka tomater, vitlök, sardeller och basilika.
  2. Blanda samman alla ingredienser.
  3. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept