Rönnbärsgelé

Du behöver

  • 2 l frostbitna eller frysta rönnbär
  • 1 st syrligt äpple
  • 5 dl vatten
  • 9 dl strösocker per liter avrunnen saft

Gör så här

  1. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg äppelklyftor, rönnbär och vatten i en gryta. Låt koka i ca 30 minuter.
  2. Låt massan självrinna genom en silduk i minst 30 minuter.
  3. Tillsätt socker efter mängd saft. Koka på inte alltför stark värme i ytterligare 20 minuter. Skumma och gör geléprovet. Lägg lite gele på ett fat och ställ in i kyl. Se om den stelnar när den svalnat låt den annars koka lite till.
  4. Ös upp på väl rengjorda burkar och förslut.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept