Västerbottenssill

Västerbottenssill
Foto: Björn Terring

Jag är väldigt förtjust i Västerbottensost och de flesta vet ju att den är god till sillen men att den även är god i sillen upptäckte jag nu! /Monika Ahlberg
Receptet kommer från kokboken Monikas jul.

Läs mer om

Monikas jul


25 november 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 burk 5-minuterssill, 420 g
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1,5 dl Västerbottensost, vällagrad, riven
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 nypa cayennepeppar, knappt 0.5 krm
  • Salt, efter smak
  • Nymalen peppar, efter smak

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av noga i ett durkslag.
  2. Blanda samman övriga ingredienser.
  3. Vänd till sist ner sillen.
  4. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept