Sill under krämigt täcke

Sill under krämigt täcke
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En god och krämig sillrätt som också kan blandas allt i ett och serveras på en brödskiva.

Beräknas för ca 4 personer.

1 december 2011
Visa mer

Du behöver

  • 6 st matjessillfiléer

Sås:

  • 1 st röd lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl gräddfil
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1,5 msk kapris
  • salt och nymalen vitpeppar

Till garnering och servering:

  • gräslök
  • 5 st ägg
  • Mörkt bröd eller knäckebröd

Gör så här

  1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i 1 cm breda bitar lite på snedden.
  2. Finhacka rödlöken.
  3. Vispa grädden till såsen och blanda den med gräddfil.
  4. Tillsätt senap, kapris och hälften av rödlöken.
  5. Blanda och smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Hårdkoka äggen, skala och hacka dem.
  7. Lägg upp sillen på ett fat.
  8. Bred på såsen och strö till sist över ägghacket, resten av rödlöken och fint klippt gräslök.
  9. Servera med ett mycket mörkt bröd eller knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept