Sill under krämigt täcke

Sill under krämigt täcke
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Sill under krämigt täcke

11 ingredienser

En god och krämig sillrätt som också kan blandas allt i ett och serveras på en brödskiva.

Beräknas för ca 4 personer.

Ingredienser

  • 6 matjessillfiléer

Sås:

  • 1 rödlök
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl gräddfil
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1,5 msk kapris
  • salt
  • vitpeppar

Till garnering och servering:

  • gräslök
  • 5 ägg
  • mörkt bröd (eller knäckebröd)

Gör så här

  1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i 1 cm breda bitar lite på snedden.
  2. Finhacka rödlöken.
  3. Vispa grädden till såsen och blanda den med gräddfil.
  4. Tillsätt senap, kapris och hälften av rödlöken.
  5. Blanda och smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Hårdkoka äggen, skala och hacka dem.
  7. Lägg upp sillen på ett fat.
  8. Bred på såsen och strö till sist över ägghacket, resten av rödlöken och fint klippt gräslök.
  9. Servera med ett mycket mörkt bröd eller knäckebröd.