Monikas goda pestosill

Monikas goda pestosill
Foto: Björn Terring
Från Monikas jul

Monika Ahlbergs goda sill passar både till jul, påsk och midsommar Recept från boken Monikas jul.

Jag är mycket förtjust i pesto och äter det till allt möjligt. En dag fick jag för mig att göra denna pestosill. Den blev mycket lyckad! /Monika Ahlberg

Läs mer om Monikas jul

14 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 420 g 5-minuterssill

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 1 bit parmesanost, fint riven, ca 1 dl
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • 1 dl olivolja extra vergine, ca
  • Salt, efter smak
  • Nymalen svartpeppar, efter smak

Till garnering

  • basilikablad
  • pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Sill
    Låt sillbitarna rinna av i ett durkslag.
  2. Dela dem sedan i mindre bitar.
  3. Pesto
    Gör peston i en mixer. Kör basilika, hackad vitlök, riven parmesanost med lite olja.
  4. Tillsätt mer olja efter hand.
  5. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna och blanda till sist ner dem i peston.
  6. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  7. Sill, forts
  8. Garnera med extra basilika och lite rostade pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept