Monika Ahlbergs Västerbottenssill

Monika Ahlberg 19 december 2008
Monika Ahlbergs Västerbottenssill
Foto: Sara Palmquist
Från Nyhetsmorgon

- Jag är väldigt förtjust i västerbottenost och de flesta vet ju att den är god till sillen, men att den även är god i sillen har jag själv precis upptäckt. /Monika Ahlberg

19 december 2008
Visa mer
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 420 g (1 burk) 5-minuterssill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1,5 dl vällagrad riven västerbottensost
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av noga i ett durkslag.
  2. Blanda samman övriga ingredienser och vänd till sist ner sillen. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Nyhetsmorgon

Det här är var nog det lyxigaste jag visste när jag var liten. Men då med lövbiff. Mina föräldrar äter det här än idag men jag fick nog. Jag bytte ut lövbiffen mot en frasig pankopanerad aubergine istället. Jag brukar aldrig vattna ur auberginen för det tar extra tid, men hinner du så går det utmärkt att göra det. Det går lika bra att panera zucchini! Såsen är min mammas recept. En snabb bea. Så sjukt god. Hinner du inte göra såsen, eller vill du helt enkelt inte, går det utmärkt med köpebea. /Siri
  • 45 m
Visa alla recept från Nyhetsmorgon