Lingonpäron

35 min
Lingonpäron
Foto: Tina Kindblom
Från Monikas mat
Jul

Päron med julkryddor som kanel och kryddnejlikor.

Välj gärna KRAV märkt när du köper citroner, päron, lingon, socker och kanel.

2 december 2009
Visa mer
35 min

Du behöver

  • 3 kg päron
  • 2 st små citroner eller 1 stor till citronvatten

Lag:

  • 3 l lingon
  • 1,2 l vatten
  • 1,5 l strösocker
  • 6 st kanelstänger
  • 1 msk hela kryddnejlikor

Gör så här

  1. Koka ihop bär, vatten och socker med kanel och kryddnejlikor till en sylt.
  2. Skala och lägg päronen i citronvatten.
  3. ta upp päronen efter en stund och lägg ner dem i kryddvattnen. Låt sakta koka i 15-20 minuter tills päronen är lite mjuka. Rör försiktigt ibland så att inte lingonen bränner fast i botten.
  4. Ta upp päronen och lägg dem i väl rengjorda heta burkar. Peta ner kanelstänger och nejlikor lite här och var.
  5. Sila bort lingonen och häll den heta lagen över päronen. Förslut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept