Kantarellsmörgås med bacon och getost

Från Nyhetsmorgon

En måltid med höstens härliga råvaror, svamp, älg och lingon. Kantareller är alltid gott. I dag serverar jag dem i en sallad på en smörstekt brödskiva.

8 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 6 st brödskivor, gärna lite mörkare
  • Smör till stekning av brödet
  • 1 paket tärnad bacon
  • 1 l kantareller
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 ask salladsskott, a 100 g
  • 3 st tomater
  • salt och peppar

Till servering och garnering

  • 200 g getost
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Börja med getostkrämen. Kantskär getosten och rör ihop den med yoghurten. Ställ svalt.
  2. Kantskär brödskivorna och stek dem i smör. Lägg upp dem på tallrikar.
  3. Stek bacontärningarna i en panna, låt rinna av på hushållspapper. Skölj ur pannan. Ansa och rensa svampen. Stek den först i torr panna tills den ”tystnar”. Lägg i en rejäl klick smör tillsammans med fint hackad vitlök, fräs yttrligare 5 minuter.
  4. Tillsätt de stekta bacontärningarna. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva tomaterna och fördela skivorna tillsammans med salladen på bröden. Lägg på svampröran och toppa med getostkräm. Strö över rikligt med fint hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept