Mousserande fläderblomssorbet

17 juni 2010
Mousserande fläderblomssorbet
Foto: Ann Lindberg
Svensk/nordisk mat Midsommar Midsommar Mousse, fromage och pudding

Enkel och rolig dessert med smak av fläder, jordgubbar och citron. Tänk på att den behöver några timmar i frys.

Istället för mousserande vin kan man välja cider med flädersmak.

För grönprickig sorbet kan några citronmelissblad finhackas och blandas ner i sorbeten innan den skedas upp.

6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 4 dl outspädd fläderblomssaft
  • 3 dl vatten
  • 2 st äggvitor

TILL SERVERING OCH GARNERING

  • 1 flaska mousserande vin
  • 6 st jordgubbar
  • citronmelissblad

Gör så här

  1. Blanda saft och vatten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner i saften. Det gör ingenting om den flyter upp.
  3. Ställ i frys i 2-3 timmar.
  4. Ta ut sorbeten och vispa den skummig med el-visp. Låt den stå ett tag i rumstemperatur om den är för hård att vispa.
  5. Ställ in ytterligare 2-3 timmar i frys. Vispa eller rör om ett par gånger under tiden.
  6. Fördela det mousserande vinet i 6 vinglas.
  7. Skeda upp sorbeten i vinet. Dekorera med en jordgubbe och citronmelissblad.
  8. Servera genast medan vinet talar och sorbeten inte smält alltför mycket.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör Se fler

Fler goda recept