Formidabel nöt- och fruktchoklad

Formidabel nöt- och fruktchoklad
Foto: Björn Terring
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Formidabel nöt- och fruktchoklad

2 ingredienser

Nyttigt chokladgodis som är otroligt enkelt gjort och riktigt gott till kaffet. /Monika

Vattenbad används för att smälta t ex choklad. Vatten värms i en större skål och det som ska smältas ställs i det varma vattnet i en egen skål. Detta för att chokladen inte ska bli för varm under tiden den smälts.

Packa gärna in chokladen i cellofanpåsar och ge bort som present. Garanterat uppskattat!

Bengt Frithiofssons vintips
Commandaria St. John, 2040, 119 kr (4 solar)

I Monikas adventsmeny ingår även

Grönkålsshot

Kanel- och honungsmarinerat lamm

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 4 dl blandade hackade nötter och torkade bär, (russin, goijibär, körsbär, blåbär, havtorn)

Gör så här

  1. Smält chokladen i ett vattenbad.
  2. Hacka nötter och torkade bär.
  3. Blanda samman med den smälta chokladen.
  4. Häll upp på en plåt, låt stelna och bryt i bitar.