Färskpotatissallad med sparris och jordgubbar

Färskpotatissallad med sparris och jordgubbar
Foto: TV4
Från Monikas mat

En färgrann potatissallad som gör mig glad! Beräknad för cirka 10 personer.

Beräknad för cirka 10 personer.
Istället för sparris går det att använda sockerärtor.
Den röda basilikan kan förstås bytas mot grön. (Om ekologiska produkter är viktigt, så väljer man grön i första hand)

17 juni 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1,5 kg färskpotatis
  • 2 st röda lökar
  • 2 knippe sparris
  • 1 l jordgubbar
  • 1 kruka basilika
  • 1 ask salladsskott, 80-100 g

Dressing:

  • 1 dl rapsolja
  • 1 st citron, skalet och 2 msk saft
  • 2 msk flytande honung
  • salt och salt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen nästan mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Häll av.
  3. Skiva löken tunt.
  4. Ansa sparrisen och dela den i 2 eller 3 bitar.
  5. Koka upp lättsaltat vatten och låt sparrisen koka i 2 minuter, häll av och skölj i kallt vatten så behåller den sin vackra färg.
  6. Halvera jordgubbarna om de är stora.
  7. Blanda samman basilikablad, jungfrusallad, jordgubbar, sparris, rödlök och potatis i en skål.
  8. Vispa eller skaka ihop dressingen och häll den över salladen.
  9. Servera med kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept