Tårta med stenbitsrom

Tårta med stenbitsrom
Foto: Tina Kindblom

Du behöver

  • 100 g smör
  • 200 g kvaring
  • 2 msk gelatinpulver
  • 0,75 dl vatten
  • 1 röd lök
  • 0,5 dl dill, fint hackad
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl gräddfil
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • Till garnering och servering
  • 1 burk svart stenbitsrom (80g)
  • dill
  • salladsblad
  • citron

Gör så här

  1. Smält smöret. Mixa kavringen med det smälga smöret till en slt massa. Tryck ut massan u en form med löstagbar kant, ca 23 cm u diameter.
  2. Blanda gelatinpulvret med vatten, låt svälla i några minuter. Finhacka löken och dillen.
  3. Blanda försiktigt crème fraiche, gräddfil, röd lök, dill och den röda stenbitsromen.
  4. Smält gelatinet på svag värme och blanda ner det i fyllningen. Häll blandninge över kavringen i formen och låt stelna i kyl i 6-8 timmar eller över natten.
  5. Skär ut tårtbitar och garnera med svart stenbitsrom och dill. Sververa med lite salladsblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept