Ljummen kalvcarpaccio med parmesan och rosépeppardijonsås

Ljummen kalvcarpaccio med parmesan och rosépeppardijonsås
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Ljummen kalvcarpaccio med parmesan och rosépeppardijonsås

13 ingredienser

Tunna, tunna skivor av kalv på en salladsbädd med vacker sås.

Ingredienser

portioner
  • 800 g kalvfilé
  • smör, till stekning
  • 100 g jungfrusallad
  • 12 sparris
  • 6 morötter (späda)
  • 6 späda salladslökar

Sås

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 dl vatten
  • flingsalt
  • rosépepparkorn, Krossade (eller Monikas julsalt)

Garnering

  • parmesanflisor
  • löjrom (eller forellrom)

Gör så här

  1. Putsa kalvfilén fri från hinnor. Hetta upp en panna med smör och stek den runt om i ca 3 minuter på varje sida, sänk värmen och låt den eftersteka några minuter, (eller ta upp den om du vill ha den nästan rå i mitten).
  2. Ansa sparrisen och salladslöken. Skrubba eller skala morötterna, (låt lite av blasten vara kvar) och dela dem eventuellt på längden. Koka sparris och salladslök i en minut, morötterna i 3-5 minuter, häll av vattnet.
  3. Arrangera sallad och primörer på ett stort vackert fat. Skär upp kalven i mycket tunna skivor. Vispa ihop såsen och häll den över. Garnera till sist med parmesanflisor och löjrom.