Sparris med lax och parmesan

Sparris med lax och parmesan
Foto: Tina Kindblom

Du behöver

  • 28 st späda gröna sparrisar (ca)
  • salt och nymalen svartpeppar

Marinad:

  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1,5 dl riktigt god olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering och garnering:

  • 100 g parmesanost
  • 8 skivor färskrökt lax
  • 1 påse pinjenötter
  • balsamicosirap

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och koka den i 2 minuter i buljong eller lättsaltat vatten.
  2. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och smaka av. Lägg ner den varma sparrisen i marinaden och vänd runt.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna.
  4. Arrangera sparris och laxskivor på ett stort eller tio små fat.
  5. Hyvla över parmesan, strö på pinjenötterna, salta och peppra.
  6. Ringla till sist över lite balsamicosirap och servera med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept