Mozzarella med jordgubbar och sparris

Från Nyhetsmorgon

Monika Ahlbergs variant av Italienarnas klassiker Caprese. Byt ut de solmogna tomaterna mot solmogna jordgubbar!

20 juni 2011
Visa mer

Du behöver

  • 4 st mozzarellaostar
  • 1 l jordgubbar
  • 1 st rödlök, skivad
  • 1 knippe sparris
  • 1 ask jungfrusallad
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Till garnering

  • crema di balsamico

Gör så här

  1. Riv mozzarellan i bitar.
  2. Halvera jordgubbarna och skiva löken tunt.
  3. Blanda med jungfrusalladen och basilikabladen på ett vackert fat.
  4. Dela sparrisen mitt itu och koka den i lättsaltat vatten i 1 minut.
  5. Häll av och spola i kallt vatten. Blanda ner i salladen.
  6. Vispa ihop dressingen och häll de över.
  7. Garnera med oliver och Crema di balsamico.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept