Getost med jordgubbssalsa

Getost med jordgubbssalsa
Foto: Ann Lindberg
Från Nyhetsmorgon

Härlig förrätt med sting. Se till att chévren är rumsvarm vid serveringen, då är den godast. Hälsningar Monika.

13 juni 2008
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 bit rulle getost, ca 350 g

Salsa

  • 0,5 l jordgubbar, cirka 250 g
  • 0,5 st gurka
  • 0,5 dl fint hackad gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 0,5 tsk grönpepparkorn
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering

  • 3,5 msk msk flytande honung (cirka)
  • rostat bröd

Gör så här

  1. Skölj, snoppa och hacka jordgubbarna. Hacka gurkan något finare. Blanda samman med den finhackade gräslöken i en skål.
  2. Tillsätt olivolja och vinäger.
  3. Krossa pepparkornen lätt i en mortel och blanda ner. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt i en timme.
  4. Skär chévren i 6 skivor. Lägg upp salsan och ringla över honung.
  5. Servera med rostat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept