Ansjovismoussetårta med kräftstjärtar

3h 20 min
3h 20 min

Du behöver

Botten (till 1 tårta):

  • 400 g kavring
  • 200 g smör

Fyllning:

  • 1 st röd lök, fint hackad
  • 0,75 dl fint hackad dill
  • 0,75 dl fint hackad persilja
  • 0,75 dl fint hackad gräslök
  • 1 st tub ansjovispasta
  • 4 dl créme fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 dl kaviar, typ Kalle
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 8 st gelatinblad

Till garnering:

  • 4 burkar kräftstjärtar
  • 1 knippe dill
  • 2 burkar röd kaviar

Gör så här

  1. Börja med bottnen. Smula ner kavringen i en matberedare. Smält smöret och tillsätt till kavringsmulorna. Kör till en slät massa. Tryck ut i en form med avtagbar kant
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Finhacka lök och örter. Blanda samman med ansjovispasta, créme fraiche, majonnäs och kaviar. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  4. Ljumma grädden och smält gelatinbladen. Tillsätt till smeten och blanda. Häll massan i formen och ställ i kyl att stelna några timmar eller över natten.
  5. Dekorera med kräftstjärtar, dill och röd kaviar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept