Saftmarinerade jordgubbar på smörstekt bröd

Du behöver

  • 2 l jordgubbar
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 4 skivor vitt bröd
  • Smör till stekning av brödet

Till servering:

  • Kanderade myntablad eller färska
  • Lätt vispad grädde

Gör så här

  1. Skölj och rensa bären. Lägg knappt 1 liter av bären i en kastrull tillsammans med vattnet och sockret. Koka upp och låt sjuda i 8-10 minuter.
  2. Halvera resten av jordgubbarna och lägg dem i en skål. Pressa de kokta bären genom en sil över halvorna. Låt stå i minst 30 minuter.
  3. Skär bort kanterna på brödet. Stek skivorna på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg upp skivorna på tallrikar. Skeda över saften och toppa med jordgubbskivor. Servera med lättvispad grädde och dekorera med myntablad färska eller kanderade, (doppade i äggvita och strösocker).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept