Päron -och chokladpaj

Monika Ahlberg

Päron -och chokladpaj

11 ingredienser

Ingredienser

pajdeg

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 äggula

Fyllning

  • 3 päron
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad (gärna med hög kakaohalt)
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 6 noblesse med mintsmak eller After Eight

Till servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Hacka ihop vetemjöl, vaniljsocker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant. Ställ i kyl ca 30 minuter.
  2. Förgrädda sedan pajskalet på 200° i ca 10 minuter.
  3. Fyllning: Smält smöret. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner äggsmeten i chokladblandningen.
  5. Skala och dela päronen i halvor. Lägg halvorna i formen med den runda sidan uppåt. Häll på chokladsmeten.
  6. Lägg en noblesse eller after eight på varje päronhalva. Grädda kakan i 20-25 minuter. Servera den med vispgrädde.