Lingonsyltade päronklyftor med chokladkräm

Lingonsyltade päronklyftor med chokladkräm
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Lingonsyltade päronklyftor med chokladkräm

9 ingredienser

Snabb, vacker och makalöst god dessert som bör ätas a la minute. /Monika Ahlberg

Ingredienser

portioner
  • 4 päron

Lag

  • 75 g smör
  • 1,5 dl rörsocker
  • 2 kanelstänger
  • 5 hela nejlikor
  • 2 dl lingon

Chokladkräm

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad

Till servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Skala päronen och skär dem i skivor.
  2. Blanda alla ingredienser till lagen utom lingonen i en stekpanna med hög kant och koka upp.
  3. Lägg ner lingon och päronskivor och låt sjuda i 3-4 minuter. Rör försiktigt då och då.
  4. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och rör ner, rör tills den smälter.
  5. Servera lingonpäronen på en spegel av chokladkräm och en klick grädde.