Violglaserad chokladkaka

Du behöver

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 st stora ägg
  • 150 g att smälta +75 g mörk choklad att hacka ner
  • 1,5 dl vetemjöl

Glasyr

  • 200 g mörk choklad
  • 2 msk smör

Garnering och servering

  • violer, bär
  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt. Smält chokladen, (150 g) i ett vattenbad.
  2. Knäck äggen och skilj gulor och vitor åt. Tillsätt gulorna, en i taget till ägg och smörsmeten. Rör ner den smälta chokladen. Tillsätt mjölet och den hackade chokladen.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Häll upp i smord form, ca 20 cm och grädda kakan på 200° i ca 25-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig inuti. Låt svalna.
  4. Smält ny choklad, 200 g i vattenbad. Rör ner smöret. Häll på glasyren på den avsvalnade kaka, garnera med violer och bär. Servera med lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept