Påskpassion - härlig limetårta

4h 40 min
Påskpassion - härlig limetårta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4h 40 min

Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 2 st äggvitor

Glasyr:

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 st limefrukter, skal av båda, saft från ena
  • 1 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 5 st passionsfrukter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägget och äggvitorna. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. Grädda botten i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna.
  2. Tvätta limefrukterna noggrant och torka, riv av det yttersta skalet av båda två. Vispa grädden. Blanda ner limeskal och saften från den ena limen. Tillsätt även florsocker och äggulor. Bred ut glasyren över kakan och frys den i minst 4 timmar.
  3. Tag ut kakan en stund före serveringen. Halvera och gröp ur passionsfrukterna och fördela fruktkärnorna över tårtan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept