Monikas nötpaj

1h 5 min
Från Nyhetsmorgon

Den här goda nötpajen har smördeg som botten!

Beräknad för 1 paj.

2 juni 2008
Visa mer
1h 5 min

Du behöver

1 paj

  • 2 st smördegsplattor
  • 3 st ägg
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,75 dl råsocker strö
  • 2 msk vaniljsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 100 g valnötter
  • 100 g hasselnötter
  • 75 g sötmandel
  • 75 g sötmandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla och tryck ut smördegen i en pajform. Nagga botten med en gaffel och sätt aluminiumfolie längs kanten. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk värmen till 175 grader.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sirap och vaniljsocker, fortsätt att vispa. Skiva ner smöret, blanda.
  4. Hacka nötterna mycket grovt. Blanda ner i äggsmeten.
  5. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen på 175 grader i 30-40 minuter.
  6. Servera med lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept