Monika Ahlbergs gyllene risgrynspanacotta

Från Monikas mat

Len och fruktansvärt god ”risgrynspudding” i gyllene färg från saffran. Här behövs det lite tid i kylen att stelna. Gör den på risgrynsgröten som blir över.

22 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 6 st gelatinblad
  • 1 kg färdigkokt risgrynsgröt
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 g saffran, gärna trådsaffran
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk vaniljsocker

Servering

  • 4 dl hallonsylt

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Värm gröt, grädde, saffran och strösocker i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i kastrullen. Rör tills gelatinet smält. Låt svalna något och smaksätt med vaniljsockret.
  2. Häll upp pannacottan i små portionsformar eller en större form. Låt stelna i kyl i minst 3 timmar.
  3. Ta ut pannacottan ur formen och stjälp upp den på ett fat. Garnera med sylten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept