Lingoncheesecake

Från Nyhetsmorgon

En cheesecake är alltid uppskattad. I dag blandar jag ner lite rårörda lingon i fyllningen för att förstärka säsongen och får en vackert rödprickig kaka med en härlig smak.

8 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 250 g digestivekek
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 4 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost, rumsvarm
  • 1 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Krossa kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och smula dem med handen. Smält smöret och häll det över kexsmulorna. Tillsätt vaniljsockret och blanda väl.
  2. Smöra en form med avtagbar kant och tryck ut smulblandningen. Förgrädda kakan på 175 grader i 8-10 minuter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner osten och lingonen. Häll fyllningen på kakan och grädda ytterligare 35-40 minuter tills fyllningen stannat men fortfarande är lite lös i mitten. Låt svalna något och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept