Gyllene risgrynspannacotta

3h 15 min
Gyllene risgrynspannacotta
Foto: Tina Kindblom/TV4
Från Monikas mat

Len och fruktansvärt god risgrynspudding i gyllene färg från saffran. Här behövs det lite tid i kylen att stelna. Beräknas för ca 6 personer.

Beräknas för ca 6 personer.

2 december 2009
Visa mer
3h 15 min

Du behöver

  • 6 st gelantinblad
  • 1 kg färdigkokt risgrynsgröt
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 g saffran, gärna trådsaffran
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4 dl hallonsylt, till servering

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Värm gröt, grädde, saffran och strösocker i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i kastrullen. Rör tills gelatinet smält. Låt svalna något och smaksätt med vaniljsockret.
  3. Häll upp pannacottan i små portionsformar eller en större form. Låt stelna i kyl i minst 3 timmar.
  4. Ta ut pannacottan ur formen och stjälp upp den på ett fat. Garnera med sylten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept