Chokladkräm med passionsfrukt och hallon

Chokladkräm med passionsfrukt och hallon
Foto: TV4
Från Monikas mat

En underbar chokladdessert som är en blandning mellan mousse och kräm med rik chokladkolasmak. Glöm absolut inte passionsfrukten! Beräknad för cirka 5-6 personer.

TIPS:
Den mörka chokladen kan också rivas över istället för att smältas och ringlas.

Chokladcrémen kan också göras på mörk choklad.

Dekorera med passionsfrukt och riven choklad på plats.

30 maj 2008
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 st äggula
  • 1,5 msk smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 pkt hallon, 250 g, färska eller frysta

Till servering:

  • 3 st passionsfrukter
  • Några hallon
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Värm grädden och låt koka i någon minut. Tag kastrullen från plattan.
  2. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden. Rör tills chokladen smält.
  3. Fortsätt att röra kraftigt och tillsätt äggulan.
  4. Rör ner smöret och vaniljsockret. Fortsätt att röra tills smeten är helt slät.
  5. Lägg hallon i botten på 6 glas. Fyll på med chokladkrämen.
  6. Kyl i minst 1 timme.
  7. Smält den mörka chokladen och ringla den över. Garnera med passionsfrukt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept