Heta räkor i äggskal

Från Monikas mat

En god och het röra med räkor som du serverar i äggskal. Ställ fram på buffén!

FYLLDA ÄGGSKAL
Att servera små rätter i äggskal är trevligt i påsktider så börja spara äggskal en tid före påsk! Skalen kan även målas med äggfärg. Låt gärna den skalhalvan som ska användas vara lite större, så knäck äggen försiktigt. Det är viktigt att tvätta och torka skalen noga innan de fyllds.

2 juni 2008
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken

Du behöver

  • 8 st väl rengjorda äggskal
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 3 msk balsamvinäger, vit
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl god olivolja
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 msk torkad dill
  • 0,5 msk strösocker
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 2 st nypor cayennepeppar
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 0,5 kg räkor med skal (drygt)
  • 6 st äggskal

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom räkorna i en kastrull och låt koka ihop i 7-8 minuter.
  2. Skala räkorna och lägg ner de i såsen i några minuter, de får inte koka.
  3. Fyll väl rengjorda äggskal med röran och dekorera med fint klippt grönt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept