Rödvinskokta ägg

Från Monikas mat

Ägg med smak av rödvin. Enkelt, gott och annorlunda.

Beräknas för ca 6 personer.

2 juni 2008
Visa mer

Du behöver

  • 6 st ägg (finns KRAV-märkt)
  • 4 dl rött vin (finns KRAV-märkt)
  • 2 st lagerblad
  • 3 st kvistar timjan
  • 2 st kvistar rosmarin
  • 1 st liten röd spansk peppar
  • 2 st vitlöksklyftor (finns KRAV-märkt)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt

Till servering:

  • Majonnäs (finns KRAV-märkt)
  • Gott bröd, gärna valnötsbröd

Gör så här

  1. Börja med äggen. Blanda samman rödvin och kryddor. Låt koka upp och sedan svalna.
  2. Hårdkoka äggen och slå dem lite lätt runtom så att skalet spricker. Lägg ner dem i en burk och häll över rödvinslagen.
  3. Servera de rödvinskokta äggen med majonnäs och ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept