Laxpastrami med ingefärssås

Du behöver

  • 600 g laxfilé, skinn och benfri mittendel
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk svart- eller citronpeppar
  • smör, till stekning

Sås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • färskriven ingefära
  • flingsalt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Dela laxfilén mitt itu, på längden.
  2. Klappa in salt och socker runt om laxen och frys den i minst ett dygn.
  3. Ta ut den och låt tina.
  4. Sås
    Skala och riv ingefäran och blanda ner den i yoghurten.
  5. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt fram till serveringen.
  6. Skär laxen längs med filén i 2-4 långa skivor.
  7. Hetta upp en panna med smör och stek laxen mycket hastigt, 1-2 minuter på varje sida, den ska inte vara genomstekt.
  8. Låt kallna och skär den i bitar och lägg upp bitarna på ett vackert fat.
  9. Servera med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept