Laxpastrami med ingefärssås

Praktiska små bitar av lätthalstrad gravad lax. Tänk på att laxen måste frysas ett dygn före servering, detta kan göras när den gravas. Ingefärsssåsen passar även till revbensspjällen.

20 juni 2011
Så väljer du ekorätt i fiskdisken

Du behöver

  • 600 g laxfilé, skinn och benfri mittendel
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk svart- eller citronpeppar
  • smör, till stekning

Sås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • färskriven ingefära
  • flingsalt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Dela laxfilén mitt itu, på längden.
  2. Klappa in salt och socker runt om laxen och frys den i minst ett dygn.
  3. Ta ut den och låt tina.
  4. Sås
    Skala och riv ingefäran och blanda ner den i yoghurten.
  5. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt fram till serveringen.
  6. Skär laxen längs med filén i 2-4 långa skivor.
  7. Hetta upp en panna med smör och stek laxen mycket hastigt, 1-2 minuter på varje sida, den ska inte vara genomstekt.
  8. Låt kallna och skär den i bitar och lägg upp bitarna på ett vackert fat.
  9. Servera med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept