Grillad entrecôte med ädelostsmör och tomater

Grillad entrecôte med ädelostsmör och tomater
Foto: Ann Lindberg

Grillad entrecôte med goda tillbehör! Enkel rätt som uppskattas av alla. Ädelostsmöret med valnötter överraskar.

Valnötterna kan uteslutas i ädelostsmöret. Entrecôte kan bytas ut med annat gott kött som fläskfilé, kotlett, oxfilé eller biff. /Monika Ahlberg

Äts med fördel till Monika Ahlbergs sesambakade klyftpotatis.


21 april 2011
Visa mer

Du behöver

  • 6 st skivor entrecote, ca 900 g
  • 4 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Grillade tomater

  • 6 st kvistar körsbärstomater
  • 6 msk olivolja
  • 1 nypa strösocker
  • 1 dl basilikablad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Ädelostsmör
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 75 g ädelost
  • 30 g valnötter, grovt hackade

Gör så här

  1. Ädelostsmör: Börja med smöret. Rör samman smör, ädelost och hackade valnötter. Rulla ihop till en rulle och svep in i smörpapper, kyl.
  2. Tomater: Pensla tomatkvistarna med olivolja. Smaka av med socker och salt. Grilla i några minuter , tag upp och blanda med basilikablad.
  3. Entrecôte: Pensla olja på köttet, salta och peppra. Grilla fint i några minuter på varje sida.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept