Morotssoppa med provencalska vildblommor

Från Nyhetsmorgon

Monika Ahlbergs morotssoppa som serveras i glas och dekoreras med dragon eller provencalska vildblommor.

27 mars 2013
Visa mer

Du behöver

  • 7-8 morötter (knappt 1 kg)
  • 1 röd lök
  • 2 msk smör till grytan
  • 1 l höns- eller grönsaksbuljong
  • 1,5 tsk torkad dragon
  • 2 dl vispgrädde
  • flingsalt och nymalen vitpeppar

Till garnering

  • blad av färsk eller torkad dragon eller vackra torkade provencalska vildblommor

Gör så här

  1. Skala och skiva morötterna. Finhacka den röda löken och fräs den i smöret på svag värme tills den är mjuk utan att ha tagit färg.
  2. Tillsätt buljong, morötter och torkad dragon. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter.
  3. Mixa alltsammans i en mixer till slät konsistens. Häll tillbaka till grytan och späd soppan med vispgrädde. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  4. Häll upp morotssoppan i glas eller skålar och garnera med färsk eller torkad dragon eller provencalska vildblommor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept