Gurksoppa med räkor

Från Nyhetsmorgon

Frisk och fräsch sommarsoppa som passar utmärkt både som förrätt och mingelrätt.

Mängden matyoghurt beror på om ni vill servera den som en mingelshot eller som en soppa. Mindre mängden till shot. 

6 juni 2013
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 1 st höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 st gurkor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk dill, klippt
  • 3 msk persilja
  • 1-3 dl matyoghurt
  • Salt och svart peppar nymalen

Till servering och garnering

  • handskalade räkor
  • cocktailpinnar eller tandpetare
  • dill

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärning. Kyl.
  2. Skala, dela, kärna ur och skiva gurkorna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  3. Mixa buljong, gurka, vitlök, dill, persilja och den kalla buljongen till en slät soppa. Vänd ner matyoghurten i önskad mängd. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kyl i minst 1/2 timme före servering.
  4. Häll upp soppan i glas. Trä upp ett par räkor på coctailpinnar eller tandpetare. Lägg på varje glas och garnera med dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept