Anklevermousse på kanelrostat rågbröd

Från Nyhetsmorgon

Ljuvlig och len anklevermousse som jag serverar på ett kanelrostat hjärta av danskt rågbröd och dekorerar med en klick rödlöksmarmelad och dragonblad, klart! Anklevermoussen kan också bytas ut mot en gräddig leverpastej om man så önskar.

7 december 2012
Visa mer

Du behöver

  • 1 bit danskt rågbröd, ca 15 skivor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk kanel
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 skivor anklevermousse, ca 250 g

Till servering

  • Rödlöksmarmelad eller cumberlandsås
  • Några kvistar färsk dragon

Gör så här

  1. Skär rågbrödet i skivor och tryck ut ca15 hjärtan med hjälp av ett litet pepparkaksmått.
  2. Hetta upp en panna med olivolja och rosta hjärtbröden i ca 2 minuter på varje sida. Strö över kanel och salt.
  3. Lägg hjärtanen på ett vackert fat. Bred på en rejäl klick anklevermousse. Toppa med rödlöksmarmelad och ett blad dragon. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept