Monikas snabba skaldjurssill

Du behöver

  • 2 burkar 5-minuterssill
  • 1 burk räkor i saltlag, ca 180 g
  • 1 st rödlök
  • 1 dl dill, fint hackad
  • 0,5 dl gräslök, fint hackad
  • 3 msk majonnnäs
  • 1 burk crème fraiche
  • 100 g löjrom, forellrom eller stenbitsrom

Gör så här

  1. Låt sill och räkor rinna av väl.
  2. Dela sillen i sneda bitar och grovhacka.
  3. Finhacka lök, dill och gräslök. Lägg i en skål.
  4. Rör ihop majonnäs och créme fraiche, blanda ner.
  5. Vänd till sist ner rommen men spar lite till garnering.
  6. Smaka av med nymalen svartpeppar och låt stå kallt fram till servering.
  7. Garnera med lite rom och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept