Röd vinbärsgelé

Från Efter tio

Monika Ahlbergs goda vinbärsgelé passar bra när du vill ta vara på alla röda vinbär i trädgården. Låt bärmassan självrinna i silduk annars blir gelén grumlig.




26 september 2011
Visa mer

Du behöver

  • 2 l röda vinbär
  • 3 dl vatten
  • 4,5 dl strösocker (ca 9 dl strösocker per liter avrunnen saft)
  • väl rengjorda burkar

Gör så här

  1. Koka upp vatten och bär och låt koka i ca 10 minuter.
  2. Häll upp bärmassan i en silduk över en bunke och låt självrinna i ca 30 minuter.
  3. Mät saften och mät upp sockermängden.
  4. Koka upp saften och låt den koka på inte alltför hög värme i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt sockret och koka på svag värme i ca 15 minuter.
  6. Skumma väl och gör geléprov (lägg lite på en tallrik och låt kallna, dra ett streck och se om kanterna stannar - koka annars lite till).
  7. Häll upp din vinbärsgelé på väl rengjorda burkar och förslut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept