Vårsallad med pilgrimsmussla, tigerräka och grön sparris

Du behöver

  • 1 påse salladsskott (80 g)
  • Olivolja till grillpannan
  • 1 st klick smör till stekpannan
  • 12 st pilgrimsmusslor (ca)
  • 12 st tigerräkor (ca)
  • salt och svartpeppar
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 12 st gröna sparrisar (ca)

Dressing:

  • 0,75 dl olivolja
  • 0,25 dl vit balsamvinäger
  • 0,5 kruka grön basilika, hackad
  • salt och svartpeppar

Till servering:

  • gott bröd

Gör så här

  1. Arrangera salladsskotten på 6 tallrikar.
  2. Hetta upp grillpannan med olivolja och stekpannan med smör.
  3. Grilla pilgrimsmusslorna hastigt på varje sida och stek räkorna i smöret.
  4. Salta och peppra.
  5. Koka upp hönsbuljongen.
  6. Skär bort foten på sparrisarna och dela sedan varje sparris i två eller tre delar.
  7. Koka sparrisdelarna i 3–4 minuter i buljongen.
  8. Häll av.
  9. Lägg upp ett par pilgrimsmusslor, ett par räkor och några sparrisbitar på varje tallrik.
  10. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och servera, gärna med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept