Pilgrimsmusslor med sparris och basilikasås

Från Nyhetsmorgon

Monika Ahlbergs tips på en lättlagad förrätt för två med pilgrimsmusslor, jungfrusallad, stekt sparris och basilikasås. Perfekt för en romantisk middag på alla hjärtans dag.

Pilgrimsmusslor är mat som hör kärleken till tycker jag. Och serverade så här i sällskap av smörstekt sparris, ljungfrusallad och min underbara basilikasås kan det knappast bli godare! /Monika Ahlberg
Vintips
7701  Rotari Rosé , Italien  (4)

13 februari 2014
Visa mer
2

Du behöver

  • 6 pilgrimsmusslor
  • 6 st grön sparris
  • smör eller olivolja till pannan
  • 50 g jungfrusallad

Monikas basilikasås

  • 1 kruka basilika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • en rejäl nypa flingsalt

Till garnering

  • 2 marinerade soltorkade tomater

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienserna till basilikasåsen. Finhacka de soltorkade tomaterna.
  2. Bryt av den träiga, nedersta delen på sparrisarna. Hetta upp en panna med en rejäl klick smör och stek sparrisarna i ca 3-4 minuter. Ta upp och håll varma.
  3. Stek pilgrimsmusslorna i smör i en ganska het panna i 1-2 minuter på varje sida. De ska ha en gyllene yta men en lite rå kärna i mitten.
  4. Arrangera jungfrusallad, pilgrimsmusslor och sparris i vackra glas eller på assietter. Ringla över basilikasås och garnera med de fint hackade tomaterna. Servera! Och kanske med ett gott bröd till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept