Nöt- och bärtryffel

En chokladtryffel fylld med oxidanter som torkade frukter och hackade nötter!

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


8 juni 2012

Du behöver

  • 0,5 dl vispgrädde
  • 150 g vit eller mörk choklad (gärna ”chokladknappar”)
  • 40 g fint hackade nötter, t ex. mandel
  • 1 dl torkade bär, tex, tranbär, goijibär, fint hackade

Gör så här

  1. Koka upp grädden.
  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen.
  3. Rör tills den har smält.
  4. Blanda ner fint hackad skållad skalad mandel och fint hackade tranbär.
  5. Ställ i kyl att stelna till något, ca 2 timmar.
  6. Rulla till tryfflarna eventuellt också i fint hackade bär. Förvara i kyl fram till servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept