Saftsoppa med vispad vaniljgrädde

Från Nyhetsmorgon

Kanske tänker vi inte på soppa i första and när det gäller bär men ingenting är så värmande som en härlig saftsoppa! Använd företrädelsevis söta bär som t ex. hallon, blåbär eller jordgubbar till denna saftsoppa, det blir godast.

23 augusti 2014
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl outspädd bärsaft
  • 6 dl vatten
  • 1-2 msk potatismjöl

Vaniljgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång

Till garnering

  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Börja med vaniljgrädden: Vispa grädden ganska fast, dela och gröp ur de små fröna ur vaniljstången och vänd ner i grädden. Ställ i kyl fram till serveringen.
  2. Blanda saft och vatten i en kastrull. Koka upp.
  3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tillsätt redningen till saften.
  4. Sjud och rör om hela tiden så att det inte blir några klumpar, ca 1-2 minuter.
  5. Häll upp soppan, varm, ljummen eller kall i små skålar eller glas.
  6. Pudra över lite florsocker.
  7. Lägg på en klick vaniljgrädde och servera, gärna med en mandelbiskvi!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept