Sotare på hårt tunnbröd med messmör

25 min
Från Nyhetsmorgon

Klassisk strömming på tunnbröd som Monica Eisenman bjöd på till brunch i Nyhetsmorgon. Ger 24 snittar.

26 december 2010
Visa mer
25 min

Du behöver

  • 350 g strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk ättiksprit, 12 %
  • hårt tunnbröd
  • 1 dl messmör

Gör så här

  1. Skölj strömmingsfiléerna noggrant och torka med lite hushållspapper.
  2. Värm en stekpanna tills den blir riktigt het.
  3. Strö saltet i botten på stekpannan och lägg i strömmingsfiléerna.
  4. Halstra i några minuter på varje sida tills de blir svart-bruna. Stänk över lite ättiksprit.
  5. Låt svalna och skär i bitar.
  6. Bryt sönder tunnbrödet i små bitar. Bred på lite messmör. Lägg en bit sotare på varje tunnbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept