Macka med äggröra och renkött

4

Du behöver

Äggröra

  • 15 g smör
  • 4 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl Västerbottensost
  • salt och peppar, efter smak

Tillbehör

  • 4 skivor bröd, grovt
  • 15 g smör
  • 200 g renkött, rökt, i tunna skivor
  • gräslök

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Rör ner ägg och grädde.
  3. Rör om försiktigt då och då över svag värme tills äggen får en fast konsistens.
  4. Rör ner osten. Salta och peppra försiktigt efter smak.
  5. Bred lite smör på varje brödbit. Fördela äggröran på brödet och lägg på några skivor rökt renkött. Garnera med gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept